Wijk boeimeer is voor een gedeelte gebouwd voor de oorlog, maar voor het grootste deel in de 60er jaren.
13-6-1955 Nieuwbouw boeimeer Gezien vanaf Graaf HendrikIII laan hoek van Gentlaan in westnoordwestelijke richting. Links de kerk de onbevlekte ontvangenis gelegen aan de Oranjeboomstraat.
1945 Werkzaamheden aan de Markbrug. De brug is tijdens de bevrijding in 1944 opgeblazen, de noodbrug voor wandelaars en fietsen op de achtergrond is nog in gebruik De Stem 15-10-1948.
1952 Verlaatbrug met de Weerijssingel op de achtergrond Afgebroken na de bouw van de nieuwe brug tussen Julianalaan en Dr. Struyckenstraat.
1952 Verlaatbrug met op de achtergrond rechts de Verlaatbrug en links de kerk in de Oranjeboomstraat, gezien vanuit het oosten De verlaatbrug is afgebroken na de bouw van de nieuwe brug tussen Juliana.
1953 Gezien vanuit het westen. Rechtsboven de voetbalvelden van TVC. Later, in 1956, is het onderste veld een halve slag gedraaid. De club is in 2006 verhuisd naar de Kwakkelhutstraat.
1955 Gezien vanuit het noorden. Graaf Hendrik III laan vanaf de Tromplaan en gebied en straten ten westen en ten oosten daarvan.
1955 Graaf Engelbertlaan hoek Cimburgalaan tot Julianalaan vanuit het zuiden. Rechts stroomt rivier de Mark met rechts bovenin de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan.
1955 Het EI Links de Bernhardsingel Boven het NAC stadion Rechts de Irenestraat met de Bredase Gommage fabriek.
1955 Op voorgrond links Sterflat en rechts kruispunt Graaf Engelbertlaan-Baronielaan met rivier de Mark. Op achtergrond boven in het midden zwembad Het Ei.
1955 Zicht op een deel van Boeimeer en een deel van Ruitersbos in aanbouw Middenboven het Diaconessenziekenhuis en linksonder een gedeelte van het bejaardenhuis Ruitersbos.
27-04-1956 Gezien vanuit het oosten vanaf flat Graaf Hendrik III-laan Op deze plaats wordt later het Diaconessen ziekenhuis gebouwd Midden achterin zichtbaar de toren van de St. Martinuskerk in Princenhage.